Cue Design

Design floor of Australian fashion manufacturer and retailer Cue located in Clarence street Sydney.

The client had occupied the building for close to two decades and was re-locating the warehouse component of their operation freeing up a complete floor for the redesign of the design department including showroom/meeting area for external buyers.

The logical solution was to remove the redundant ceiling grid and linoleum flooring from the untouched 1970's office fit out to reveal the character of the heritage listed building exposing the original grand windows and arches within the space.

The planning approach was dictated by the symmetry of the existing floor plate with the open plan design department becoming the central hub. All supporting functions requiring separation were located around the perimetre via the existing archways.

Partitioning for the most part was constructed from timber stud work clad in light weight polycarbonate to provide privacy whilst retaining some transparency between work spaces. All joinery finished in laminate or ply was finished at the partition height so all 'added' interior components read as an installation within the existing structure. Retaining a height of 2200mm for partitioning throughout and open planning to the central design area reduced the need for a comprehensive mechanical solution within the space.

© arnoldlane